10 κορυφαία λάθη στη μετακόμιση και πως να τα αποφύγετε

Κάθε χρόνο ένα μεγάλο ποσοστό νοικοκυριών μετακομίζουν. Εάν ερωτούντο, οι περισσότεροι σίγουρα θα έλεγαν ότι είναι είναι μία από αυτές τις εμπειρίες που θα προτιμούσαν να αποφύγουν. Πώς μπορεί αυτή η εμπειρία να γίνει λίγο πιο ευχάριστη – ή, τουλάχιστον, λιγότερο δυσάρεστη;

Το να παραμείνετε οργανωμένοι κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης είναι δύσκολο, αλλά μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε μια ομαλή μετακόμιση και σε μια που φαίνεται βουνό. Δείτε παρακάτω τι οργανωτική λάθη κάνουν πιο συχνά οι άνθρωποι που μετακομίζουν, και πώς μπορείτε να αποφύγετε τα ίδια λάθη.

  1. Μετακόμιση όλων των πραγμάτων χωρίς ξεκαθάρισμα πρώτα

Με όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνει κανείς πριν από μία μετακόμιση, πολλοί δεν θέλουν να πάρουν το χρόνο για να αποφασίσουν για το τι αντικείμενα δεν χρειάζονται πια. Ωστόσο, γιατί να πληρώσετε για να μεταφέρετε πράγματα που δεν χρειάζεστε πλέον στη ζωή σας; Επανεξετάστε ο,τι έχετε πριν την μετακόμισή σας – και απαλλαγείτε από ό,τι δεν χρειάζεστε πια πια – αυτό θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα.

  1. Υποθέτοντας ότι όλα τα έπιπλα σας θα ταιριάξουν στο νέο χώρο

Πάρτε μια κάτοψη του νέου σπιτιού σας και χρησιμοποιήστε χαρτί γραφιστικής για να κόψετε κομμάτια που απεικονίζουν την κάτοψη των επίπλων σας σε κλίμακα.

Μετακινήστε τα κομμάτια επάνω στο σχέδιο έως ότου έχετε καταλάβει πως θα γίνει η τοποθέτηση επίπλων. Αν διαπιστώσετε ότι κάποια κομμάτια δεν ταιριάζουν, να απαλλαγείτε από αυτά πριν από τη μετακόμιση αντί να πληρώσετε για να τα μετακινήσετε.

Έτσι λοιπόν, όταν έρθει η μέρα της μετακόμισης, θα μπορείτε να πείτε στους μεταφορείς που να τοποθετήσουν τα έπιπλα με το που θα περάσουν την πόρτα.

  1. Μη χρήση λίστας

Είτε χρησιμοποιείτε λίστα εκκρεμοτήτων στην καθημερινή σας ζωή είτε όχι, για ένα πολύπλοκο εγχείρημα όπως η μετακόμιση – Χρησιμοποιήστε λίστα! Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να εφεύρετε τη δική σας όμως, καθώς μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε μία στο διαδίκτυο.

  1. Κάνοντας τη δική σας συσκευασία

Οι μεταφορείς είναι πολύ πιο έμπειροι από εσάς στο πακετάρισμα και έχουν απεριόριστο αριθμό υλικών που απαιτούνται για την ασφαλή και σίγουρη συσκευασία των υπαρχόντων σας. Κάντε στον εαυτό σας τη χάρη και αφήστε τους μεταφορείς να συσκευάσουν τη μέρα πριν από την μετακόμιση.

Ναι, θα κοστίσει περισσότερο, αλλά σκεφτείτε πόσες εβδομάδες κοπιαστικής εργασία θα γλιτώσετε. Αντί αυτού, χρησιμοποιήστε το χρόνο σας για να ασχοληθείτε με τις μυριάδες λεπτομέρειες που απαιτούνται, ειδικά με το ξεκαθάρισμα του σπιτιού σας, έτσι ώστε να μην πληρώνετε τους μεταφορείς να συσκευάσουν πράγματα που θα πρέπει να αφήσετε πίσω.

  1. Βάζοντας πράγματα στην αποθήκευση

Δεν έχετε χώρο στο νέο σας μέρος για όλα όσα είχατε στο παλιό; Για πολλούς ανθρώπους, η λύση είναι να ενοικιάσουν μια θέση αποθήκευσης. Γιατί να πληρώσετε για πράγματα του σπιτιού που δεν θα χρησιμοποιήσετε ή απολαύσετε καν; Αποφύγετε τις μηνιαίες πληρωμές που απαιτεί η αποθήκευση πουλώντας ή δωρίζοντας εκείνα τα πράγματα που δεν θα χωρέσουν στο νέο σας χώρο.

  1. Να ξεχάσετε να ενημερώσετε όποιον χρειάζεται να γνωρίζει τη νέα σας διεύθυνση

Σήμερα μπορείτε να κάνετε τις περισσότερες αλλαγές στη διεύθυνσή σας on-line. Για να δημιουργήσετε μια λίστα αυτών που πρέπει να ειδοποιηθούν, να αρχίσετε να παρακολουθείτε την αλληλογραφία σας σας μόλις αποφασίσετε ότι θα μετακομίσετε.

Κοιτάξτε τα μπλοκ επιταγών και τα έγγραφα των πιστωτικών σας καρτών για να διασφαλίσετε ότι θυμάστε όλες τις εταιρείες τις οποίες πληρώνετε τακτικά. Εάν λάβετε οποιαδήποτε προωθημένη αλληλογραφία αφού μετακομίσετε, μην ξεχάσετε να ειδοποιήσετε και αυτούς τους αποστολείς επίσης.

Σημαντικό: κρατήστε τη λίστα σας για την επόμενη φορά που θα μετακομίσετε έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ξεκινήσετε από το μηδέν!

  1. Αποσυσκευάζοντας χωρίς σχέδιο

Τη στιγμή που οι μεταφορείς θα τελειώσουν και θα βγουν από την πόρτα, θα είστε τόσο κουρασμένοι που θα αρχίσετε να ανοίγετε κουτιά και να βάζετε αντικείμενα σε όποια θέση βλέπετε ότι χωράνε. Αυτό μόνο θα αυξήσει τον αποπροσανατολισμό που συνήθως έχουμε όταν ξαφνικά ζούμε σε ένα νέο χώρο.

Αντ ‘αυτού, σχεδιάστε εκ των προτέρων σε ποια έπιπλα και σε ποια ντουλάπια θα μπει το κάθε τι και κολλήστε πάνω τους αυτοκόλλητα σημειώματα πριν την μετακόμιση. Όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το ξεπακετάρισμα, θα χαρείτε που το κάνατε.

  1. Δεν αφήνετε χρόνο για το ξεπακετάρισμα

Μετά την ημέρα της μετακόμισης, πολλοί άνθρωποι πάνε πίσω στη δουλειά τους και προσπαθούν να συνεχίσουν τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινής τους ζωής, στριμώχνοντας το ξεπακετάρισμα μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων. Είναι σημαντικό μετά από μια μετακόμιση να κρατήσει κανείς κάποιο χρόνο για το ξεπακετάρισμα. Εάν μπορείτε, πάρτε δύο επιπλέον μέρες άδεια μετά τη μετακόμιση. Μην κάνετε σχέδια για το βράδυ ή τα Σαββατοκύριακα για αρκετές εβδομάδες μετά από την μετακόμιση. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο για να εγκατασταθεί

  1. Αφήνοντας μερικά κουτιά εξακολουθούν να παραμένουν συσκευασμένα

Έχετε συνήθως μερικά κουτιά που ξεμένουν και δεν τα ανοίγετε ποτέ; Δεν θα έχετε ποτέ εγκατασταθεί πλήρως στο νέο σας χώρο μέχρι να το κάνετε. Η συνηθισμένη αντίδραση όταν κάποιος ανοίγει ένα κουτί που παρέμενε κλειστό για καιρό είναι «Έχω ψάξει παντού για αυτό!» ή «Γιατί το έχω ακόμα αυτό; Αφού δεν το χρειάζομαι πια!». Βάλτε σε προτεραιότητα να ξεπακετάρετε τα πάντα όσο το δυνατόν συντομότερα.

  1. Δεν φροντίζετε τον εαυτό σας

Η μετακόμιση είναι ένα από τα πιο στρεσογόνα γεγονότα της ζωής. Αν και έχετε χιλιάδες πράγματα να κάνετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει κάποιο χρόνο για χαλάρωση: δείτε μια ταινία, κάντε ένα ζεστό μπάνιο, βγείτε για φαγητό, ό,τιδήποτε θα σας κάνει να ξεχάσετε το άγχος της μετακόμισής σας για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Κάτι άλλο που μειώνει το άγχος: η πρόσληψη ενός επαγγελματία διοργανωτή για να σας βοηθήσει¨στην μετακόμιση!

Σας ευχόμαστε την καλύτερη τύχη με την συγκινητική αυτή εμπειρία σας!

 

Διαβάστε στην σελίδα μας όλες τις υπηρεσίες που προσφέρουμε σχετικά με την μετακόμιση και αποθήκευση των οικοσκευών σας.

Εμπιστευτείτε την Μεταφορική Αποστολίδης για τη μετακόμισή σας. Δείτε τις προσφορές μετακόμισης  ή συμπληρώστε την φόρμα προσφοράς μετακόμισης. Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε μαζί μας:

697 7809 868

Πρόσφατα Άρθρα

Πως να σχεδιάσετε και να οργανώσετε μία μετακόμιση

Αποφασίσατε να μετακομίσετε σε νέο σπίτι και όλο ξαφνικά αντιμετωπίζετε την νέα πραγματικότητα...από που έρχονται…

13/05/2015

Η αναγκαιότητα για χρήση εταιρείας μετακομίσεων

Οι εταιρείες μετακομίσεων είναι επιχειρήσεις οι οποίες καλούνται όταν οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από επαγγελματικές…

13/05/2015

10 πράγματα που θα κάνουν τη μετακόμισή σας απλούστερη

Δεν υπάρχει αμφιβολία, η μετακόμιση απαιτεί πολλή δουλειά. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να την κάνετε λιγότερο…

12/05/2015

Γιατί θα πρέπει να πάρετε προσφορές μετακόμισης

Αν μετακομίζετε, ξέρετε πόσο σημαντικές είναι για εσάς οι διαφορετικές προσφορές από εταιρείες μετακομίσεων; Η…

12/05/2015

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

Διαβάστε Περισσότερα