Άρθρα Μετακόμισης

Πόσο κοστίζει μια μετακόμιση

Ποιο είναι το κόστος μια μετακόμισης; Αν έχετε βρεθεί ποτέ σε διαδικασία μετακόμισης από ένα χώρο σε άλλο, θα γνωρίζετε ασφαλώς πως πολλοί παράγοντες υπεισέρχονται στην επιλογή της κατάλληλης εταιρείας. Ο βασικότερος, ίσως, όλων είναι ο ποιοτικός.

Σίγουρα θέλετε να βρείτε την πιο ποιοτική προσφορά που σε συνδυασμό με την τιμή της θα είναι κατάλληλη για εσάς. Γιατί πολλές φορές μια “φθηνή” προσφορά μετακόμισης μπορεί να σας στοιχίσει περισσότερο αν υπολογίσετε τις ζημιές που μπορεί να προκληθούν στα αντικείμενά σας ή την κακή διαχείριση που μπορεί να γίνει λόγω χαμηλού κόστους.

Πώς διαμορφώνεται όμως η τιμή μιας μετακόμισης; Ποιοι είναι οι παράγοντες που την επηρεάζουν και πως υπολογίζεται περίπου; Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα βρείτε στο άρθρο αυτό ώστε με ευκολία να ξέρετε πως υπολογίζεται το κόστος μιας μετακόμισης.

Παράγοντες κόστους μετακόμισης

Κάθε μετακόμιση είναι διαφορετική και το κόστος της προσαρμόζεται κάθε φορά ανάλογα με τις ανάγκες σας. Υπάρχουν όμως κάποιοι σταθεροί παράγοντες που μεταβάλλουν το κόστος μετακόμισης, παράγοντες για τους οποίους καλό είναι να είστε ενήμεροι προτού να ξεκινήσετε μια μεταφορά ή μετακόμιση.

1. Συνολικός αριθμός αντικειμένων

Ένας βασικός παράγοντας που επηρεάζει πόσο θα κοστίσει μια μετακόμιση είναι ο αριθμός των αντικειμένων που πρέπει να μεταφερθούν από τον ένα χώρο στον άλλο. Η παρουσία μεγάλων και βαριών αντικειμένων αυξάνει το κόστος καθώς η προσπάθεια που χρειάζεται για να μεταφερθούν είναι μεγαλύτερη.

2. Υλικά που θα χρησιμοποιηθούν

Σε μια μετακόμιση και μεταφορά όταν γίνεται αναφορά σε υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, κυρίως πρόκειται για υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στη συσκευασία των αντικειμένων σας. Κούτες και χαρτοκιβώτια ποικίλων μεγεθών, αυτοκόλλητες ταινίες, bubble wrap για να μην χτυπηθούν τα αντικείμενά σας και άλλα.

3. Ανυψωτικό

Η χρήση ανυψωτικού στην μετακόμισή σας μπορεί να επηρεάσει το συνολικό της κόστος. Το ανυψωτικό διαφυλάσσει πως τα αντικείμενά σας δεν θα υποστούν ζημιές κατά τη μεταφορά και μειώνει δραματικά το συνολικό χρόνο μετακόμισης.

4. Αντικείμενα με ιδιαιτερότητες

Πέρα από τα κλασσικά αντικείμενα που κάθε νοικοκυριό διαθέτει, υπάρχουν και κάποια που απαιτούν ιδιαίτερη περιποίηση. Βαρέα και ευαίσθητα αντικείμενα όπως πιάνα, πίνακες ζωγραφικής και έργα τέχνης είναι μερικά από αυτά.

Η εύρεση του κατάλληλου μεταφορέα που θα αναλάβει τη μεταφορά τους μπορεί να καταστεί μερικές φορές δύσκολη. Δεν αναλαμβάνουν όλες οι μεταφορικές παρόμοια αντικείμενα.

Για αυτό, θα πρέπει εκ των προτέρων να συνεννοηθείτε και να βρείτε μια εταιρεία που διαθέτει εμπειρία και γνώση για την μεταφορά τους. Βεβαιωθείτε ότι το προσωπικό που θα τα μεταφέρει είναι εξειδικευμένο και θα τα φροντίσει όπως τους αξίζουν.

Συμβουλές και διάφορες πληροφορίες

Μια μετακόμιση μπορεί να είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και μπορεί να προκύψουν κόστη τα οποία δεν είχατε υπολογίσει εκ των προτέρων. Καλό θα είναι να κάνετε μια σωστή καταγραφή των αντικειμένων σας (φυσιολογικών αλλά και με ιδιαιτερότητες) καθώς και των ζητημάτων που νομίζετε πως θα προκύψουν.

Έτσι, όταν αναζητάτε μεταφορική και λαμβάνετε προσφορές να γνωρίζετε εκ των προτέρων τι μπορούν να αναλάβουν και πόσο ακριβώς θα σας κοστίσει.

Συνιστάμε, τέλος, μια καλή εκτίμηση της αξιοπιστίας μιας μεταφορικής. Πολλές φορές οι φθηνές λύσεις μπορεί να αποβούν καταστροφικές, ιδιαίτερα για ευαίσθητα και μοναδικά αντικείμενα που μερικές φορές είναι αναντικατάστατα.

Εμπιστευτείτε την Μεταφορική Αποστολίδης για μία ασφαλή και χωρίς φθορές μετακόμιση στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Δείτε τις προσφορές μετακόμισης  ή συμπληρώστε την φόρμα προσφοράς μετακόμισης. Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνείστε μαζί μας:

697 7809 868

Πρόσφατα Άρθρα

Πως να σχεδιάσετε και να οργανώσετε μία μετακόμιση

Αποφασίσατε να μετακομίσετε σε νέο σπίτι και όλο ξαφνικά αντιμετωπίζετε την νέα πραγματικότητα...από που έρχονται…

13/05/2015

Η αναγκαιότητα για χρήση εταιρείας μετακομίσεων

Οι εταιρείες μετακομίσεων είναι επιχειρήσεις οι οποίες καλούνται όταν οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από επαγγελματικές…

13/05/2015

10 πράγματα που θα κάνουν τη μετακόμισή σας απλούστερη

Δεν υπάρχει αμφιβολία, η μετακόμιση απαιτεί πολλή δουλειά. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να την κάνετε λιγότερο…

12/05/2015

Γιατί θα πρέπει να πάρετε προσφορές μετακόμισης

Αν μετακομίζετε, ξέρετε πόσο σημαντικές είναι για εσάς οι διαφορετικές προσφορές από εταιρείες μετακομίσεων; Η…

12/05/2015

Πώς να τυλίξετε έπιπλα για μετακομίσεις και αποθήκευση

Ανεξάρτητα από το αν θα προσλάβετε επαγγελματίες μεταφορείς ή θα κάνετε μόνοι σας την μετακόμιση,…

11/05/2015

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

Διαβάστε Περισσότερα