10 πράγματα που θα κάνουν τη μετακόμισή σας απλούστερη

Δεν υπάρχει αμφιβολία, η μετακόμιση απαιτεί πολλή δουλειά. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να την κάνετε λιγότερο αγχωτική και περισσότερο ανεκτή. Ξεκινήστε τουλάχιστον δύο μήνες νωρίτερα! Κανονίστε όλα όσα χρειάζεστε όπως φορτηγά, κούτες κλπ, τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα. Θυμηθείτε να επιβεβαιώσετε ότι όλα όσα έχετε κανονίσει είναι έτοιμα όσο φτάνετε πιο κοντά στην ημερομηνία.

Ξεκαθαρίστε τα πράγματά σας πετώντας και πουλώντας τα μη απαραίτητα πράγματα, έτσι ώστε εκτός από το ότι θα έχετε λιγότερα πράγματα να συσκευάσετε και να μεταφέρετε, θα μπορέσετε να βγάλετε και λίγα λεφτά από την πώληση. Παρακάτω θα βρείτε μερικές προτάσεις που συγκεντρώθηκαν για εσάς.

  1. Προετοιμασία

Λίγα πράγματα που πρέπει να κάνουμε κατά τη διαδικασία παρασκευής περιλαμβάνουν την απόκτηση προμηθειών συσκευασίας, και την ενοικίαση κινητού εξοπλισμού.

Η μετακίνηση είναι το εύκολο μέρος, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειάς σας θα περιλαμβάνει το πακετάρισμα και ξεπακετάρισμα των πραγμάτων. Το στάδιο του σχεδιασμού μπορεί να είναι πολύ χρονοβόρο αλλά είναι σίγουρα μπορεί να κάνει τη μετακόμιση απλούστερη και λιγότερο αγχωτική.

 

 

  1. Βρείτε οικονομικά είδη συσκευασίας

Το να βρει κάποιος τα μέρη για να αγοράσει προμήθειες συσκευασίας είναι εύκολο. Το δύσκολο κομμάτι είναι να βρει το μέρος όπου οι προμήθειες, όπως οι κούτες και οι ταινίες είναι φτηνές.

Το να πάτε σε μέρη που δίνονται δωρεάν είδη συσκευασίας είναι ένας τέλειος τρόπος για να μειώσετε να έξοδά της μετακόμισης. Μπορείτε να βρείτε κάποιες κούτες σε καταστήματα λιανικής, αλλά αν θέλετε να αποκτήσετε κούτες σε ποικιλία μεγεθών, τότε είναι καλύτερα να επικοινωνήσετε ή να επισκεφθείτε το τοπικό κατάστημα πώλησης επίπλων. Σημειώστε ότι θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους αρκετά νωρίτερα ώστε να μην έχουν πετάξει τις κούτες, καθώς δεν είναι κάτι που το κάνουν καθημερινά.

Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τους φίλους και τους συγγενείς σας αν έχουν κάποια επιπλέον κουτιά. Ρωτήστε αν έχουν περισσευούμενα στους χώρους εργασίας τους ή εάν μπορείτε να δανειστείτε αυτά που χρησιμοποίησαν στην πρόσφατη μετακόμισή τους.

 

  1. Κάντε μετρήσεις

Δεν είναι απαραίτητο ότι τα πράγματά σας που ταιριάζουν στο τρέχον σπίτι θα ταιριάξουν επίσης στο νέο σπίτι σας. Είναι εύκολο να πάρετε τέτοιο ρίσκο, αλλά το να κάνετε κάποιες μετρήσεις θα εξαλείψει μελλοντικά διλήμματα.

Πάρτε τις σημειώσεις από τις μετρήσεις των επίπλων σας και πηγαίνετε στο νέο σας σπίτι μαζί με μία μεζούρα. Πάρτε το χρόνο σας για να εξερευνήσετε τις διαστάσεις των χώρων που θέλετε να μετακινήσετε τα πράγματα στο νέο σπίτι σας και κάντε τη μέτρηση. Έχοντας όλα τα δεδομένα ή τις μετρήσεις που χρειάζεστε θα πάρετε μια ιδέα για το τι πρέπει να κάνετε και να προσαρμόσετε, πράγμα που σημαίνει λιγότερο άγχος και ανησυχίες για το μέλλον.

  1. Κάνετε κάποια διαλογή

Θα νιώσετε πιο ανακουφισμένοι και λιγότερο ταραγμένοι κατά τη διάρκεια του ξεπακεταρίσματος, αν όλα τα υπάρχοντά σας είναι αποτελεσματικά ταξινομημένα και βρίσκονται στη σωστή τους θέση ή κούτα.

Είναι δύσκολο να έχετε έλεγχο όλων των πραγμάτων σας αν αναμίξετε τα περιεχόμενα από δωμάτιο σε δωμάτιο. Για καλύτερη ευελιξία, αντιστοιχίστε το περιεχόμενο στις κούτες σας στο ανάλογο.

Το να βρείτε τα πάντα στη σωστή τους θέση θα μειώσει κατά πολύ το άγχος κατά το ξεπακετάρισμα. Να έχετε ένα σύστημα και να φροντίσετε να το ακολουθήσετε μέχρι το τέλος. Θα εξοικονομήσετε πολύ χρόνο και θα καταβάλλετε λιγότερη προσπάθεια, αν είστε οργανωμένοι και συστηματοποιημένοι.

  1. Προτεραιότητα

Δώστε προτεραιότητα στο πακετάρισμα των πραγμάτων που πιστεύετε ότι είναι απαραίτητα στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Δώστε προτεραιότητα στα πράγματα που θα χρειαστείτε την πρώτη μέρα, την πρώτη εβδομάδα, τον πρώτο μήνα και ούτω καθ’ εξής. Μην χάνετε χρόνο και ενέργεια συσκευάζοντας πράγματα που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ακόμα.

  1. Χρησιμοποιήστε Μεσαίου Μεγέθους Κουτιά

Όσο το δυνατόν περισσότερο, χρησιμοποιήστε μόνο κουτιά μεσαίου μεγέθους. Προσφέρουν καλύτερη ισορροπία σε σύγκριση με μεγαλύτερα κουτιά και δεν είναι τόσο βαριά και δύσκολα στην μεταφορά. Κατάλληλα μέρη όπου υπάρχει αφθονία των κιβωτίων μεσαίου μεγέθους είναι τα βιβλιοπωλεία, έτσι βεβαιώστε ότι θα τα επισκεφτείτε.

Αν ψάχνετε για ανθεκτικά, βολικά και φθηνά κουτιά για τα DVD σας, τα βιβλία και τα σκεύη κουζίνας, τότε τα κουτιά εξπρές παραδόσεων του ταχυδρομείου είναι τέλεια.

  1. Δημιουργία ετικετών

Προσθέστε ετικέτες ή ενδείξεις επάνω στα κουτιά σας με έναν τρόπο που μπορείτε να καθορίσετε το περιεχόμενό τους και το που πρέπει να πάνε. Με το να γνωρίζετε το που θα πρέπει να πάνε τα έπιπλά σας, θα μειώσετε ή να εξαλείψετε τις μελλοντικές ανακατατάξεις των πραγμάτων από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Για να μειωθεί το κόστος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρωματιστά χαρτιά για την χρωματική κωδικοποίηση του συστήματος που απαιτείται, ώστε τόσο εσείς όσο και οι μεταφορείς να μπορείτε να αναγνωρίσετε τι πάει σε ποιό δωμάτιο. Μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε ετικέτες με κενές σειρές ώστε να γράψετε τι πάει σε κάθε κουτί.

Μια άλλη επιλογή για τις ετικέτες είναι να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητες στρογγυλές φωσφοριζέ ετικέτες τιμών. Μπορείτε έτσι να επιλέξετε ένα χρώμα για κάθε δωμάτιο και απλά να κολλήσετε την ανάλογη ετικέτα σε κάθε κιβώτιο. Για τον προσδιορισμό και τον πίνακα περιεχομένων σε κάθε κουτί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Είναι εξαιρετικά εύκολο και γρήγορο.

 

  1. Ενοικιάσεις Φορτηγών

Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να μην μπορείτε να βρείτε φορτηγό, φροντίστε να κάνετε την κράτηση όσο το δυνατόν νωρίτερα ειδικά αν σχεδιάζετε να μετακομίσετε το καλοκαίρι και τα Σαββατοκύριακα. Αν έχετε ένα μεγάλο (5 τόνων) φορτηγό, μπορείτε απλά να το γεμίσετε με τα πάντα με τη μία, να πάτε στο νέο σπίτι σας και να ξεφορτώσετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Να πείτε σε όλους να ξεπακετάρουν ενώ εσείς πάτε πίσω στο παλιό σπίτι σας για να πάρετε τα τελευταία εναπομείναντα υπάρχοντά σας και από τη στιγμή που θα επιστρέψετε στο νέο σας σπίτι, το ξεπακετάρισμα θα έχει προχωρήσει αρκετά.

Σιγουρευτείτε να ελέγξετε το κόστος της ασφάλισης και τις καλύψεις. Επιπλέον, αν δεν μετακομίσετε πολύ μακριά, τότε είναι καλύτερα να πάτε με ένα φορτηγό με φτηνή τιμή ενοικίασης που επιβαρύνει με το χιλιόμετρο. Προσπαθήστε να διαπραγματευτείτε αφού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάρετε εκπτώσεις.

  1. Πάρτε κάποια χέρια βοηθείας

Μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε την μετακόμιση μόνοι σας, αλλά μπορεί να είναι μια πολύ δύσκολη και μίζερη εμπειρία.

Η μετακόμιση μπορεί να γίνει γρήγορη και διασκεδαστική όταν υπάρχουν φίλοι γύρω για να βοηθήσουν. Το δύσκολο κομμάτι είναι να τους πείσετε να σας βοηθήσουν με σωματική εργασία μια ολόκληρης ημέρας.

Παρά το γεγονός ότι μπορείτε να ενδεχομένως να τους πείσετε με την υπόσχεση δωρεάν σνακ και βοήθειας στη μελλοντική μετακόμιση, προσπαθήστε να τους διευκολύνετε κανονίζοντας βάρδιες ή χρονοδιαγράμματα για διαφορετικές ομάδες φίλων που θα βοηθήσουν.

Αντιστοιχίστε μια ομάδα το πρωί και μια διαφορετική ομάδα το απόγευμα. Όσο λιγότερη η εργασία και ο χρόνος, τόσο πιο πιθανό είναι οι φίλοι σας θα συμφωνήσουν να βοηθήσουν.

  1. Αφαιρέστε τη συσκευασία με το σωστό τρόπο

Το σωστό ξεπακετάρισμα μπορεί να κάνει αμέσως μεγάλη διαφορά. Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι που δεν ξεπακετάρουν αμέσως ή δεν τελειώνουν μέσα στην πρώτη εβδομάδα, εξακολουθούν να βλέπουν τα κουτιά να κάθονται μπροστά τους για τα επόμενα χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι μπορεί να μετακομίζετε κοντά, αντιμετωπίστε το ακριβώς σαν  να πρόκειται να αλλάξετε ήπειρο. Θα γλιτώσετε πολύ χρόνο από το να μην πηγαινοέρχεστε με το αυτοκίνητό σας μεταφέροντας μόνο λίγα πράγματα την κάθε φορά.

Εμπιστευτείτε την Μεταφορική Αποστολίδης για τη μετακόμισή σας. Δείτε τις προσφορές μετακόμισης  ή συμπληρώστε την φόρμα προσφοράς μετακόμισης. Για περισσότερες λεπτομέρειες καλέστε επικοινωνήστε μαζί μας:

697 7809 868

Πρόσφατα Άρθρα

Πως να σχεδιάσετε και να οργανώσετε μία μετακόμιση

Αποφασίσατε να μετακομίσετε σε νέο σπίτι και όλο ξαφνικά αντιμετωπίζετε την νέα πραγματικότητα...από που έρχονται…

13/05/2015

Η αναγκαιότητα για χρήση εταιρείας μετακομίσεων

Οι εταιρείες μετακομίσεων είναι επιχειρήσεις οι οποίες καλούνται όταν οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από επαγγελματικές…

13/05/2015

Γιατί θα πρέπει να πάρετε προσφορές μετακόμισης

Αν μετακομίζετε, ξέρετε πόσο σημαντικές είναι για εσάς οι διαφορετικές προσφορές από εταιρείες μετακομίσεων; Η…

12/05/2015

Πώς να τυλίξετε έπιπλα για μετακομίσεις και αποθήκευση

Ανεξάρτητα από το αν θα προσλάβετε επαγγελματίες μεταφορείς ή θα κάνετε μόνοι σας την μετακόμιση,…

11/05/2015

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

Διαβάστε Περισσότερα