Πως να σχεδιάσετε και να οργανώσετε μία μετακόμιση

Αποφασίσατε να μετακομίσετε σε νέο σπίτι και όλο ξαφνικά αντιμετωπίζετε την νέα πραγματικότητα…από που έρχονται όλα αυτά τα πράγματα; Πώς θα τα καταφέρω να τα πακετάρω όλα και να τα μετακινήσω; Θα χωρέσουν όλα αυτά μέσα στο καινούργιο μου σπίτι; Δεν ξέρω από που να αρχίσω!

Το πακετάρισμα και η μετακόμιση μπορούν να αποδειχτούν εξαιρετικά δύσκολες διαδικασίες, για να πούμε το λιγότερο. Πριν αρπάξετε τις κούτες, πάρτε μια στιγμή για να βάλετε τις σκέψεις σας σε τάξη. Ένα σαφές και καλά μελετημένο σχέδιο και μία λίστα εργασιών μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στο χάος και στο διαχειρίσιμο χάος.

Μην ασχολείστε με όλο το σπίτι με την μία – αυτό δεν θα λειτουργήσει και θα βγείτε πιο μπερδεμένοι και απογοητευμένοι. Ξεκινήστε με ένα δωμάτιο ή ένα ντουλάπι. Ξεκινήστε με μια ανοιχτή, προσβάσιμη περιοχή του δωματίου.

Ορίστε τρεις ξεχωριστές κατηγορίες:

  1. Κατηγορία δεν το χρησιμοποιώ, δεν μου κάνει, είναι εκτός μόδας,
  2. Κατηγορία χαλασμένο, δεν δουλεύει, δεν το χρειάζομαι και
  3. Κατηγορία το κρατάω

Αφαιρέστε ένα αντικείμενο τη φορά από ντουλάπες, συρτάρια ή άλλα σημεία αποθήκευσης. Μόλις το τοποθετήσετε σε μία από τις σωρούς πραγμάτων, να μείνει εκεί. Θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα μεγαλώνει η στοίβα «Δεν το χρειάζομαι». Τα πράγματα που δεν χρειάζεστε μπορούν να διατεθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, τα πράγματα που είναι σπασμένα να τα ξεφορτωθείτε και να πακετάρετε τα πράγματα που θέλετε να κρατήσετε.

Μόλις κατακτήσετε ένα δωμάτιο, η απόφαση του τι να κρατήσετε και τι να πετάξετε γίνεται απίστευτα εύκολη και ευχάριστη.

Οργάνωση της μετακόμισής σας

Τέσσερις έως έξι εβδομάδες πριν από την ημέρα της μετακόμισης:

Πάρτε εκτιμήσεις / τιμές από τουλάχιστον τρεις μεταφορικές εταιρείες. Επιλέξτε και ορίστε ημέρα πακεταρίσματος και φορτώματος το συντομότερο δυνατόν.

Πείτε στο ταχυδρομείο για την μετακόμισή σας και την ημερομηνία που θα φύγετε.

Καλέστε τους φίλους, τους συγγενείς, τις επιχειρήσεις και τυχόν άλλους που πρέπει να ξέρουν ότι μετακομίζετε.

Κάντε μια λίστα με τις υπηρεσίες

Επικοινωνήστε με Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας:

ΔΕΗ, φυσικό αέριο, νερό, τηλέφωνο, αποχέτευσης, σκουπίδια, καλωδιακή, δορυφορική τηλεόραση, και τα καύσιμα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο)

Ακυρώστε ή προωθήστε Εφημερίδες και Περιοδικά:

Εφημερίδες, περιοδικά, ενημερωτικά δελτία, επαγγελματικά περιοδικά.

Αλλάξτε διεύθυνση σε υπηρεσίες:

Τράπεζα, χρηματοοικονομικές εταιρείες, εταιρείες πιστωτικών καρτών.

Ίσως χρειαστεί να ακυρώσετε υπηρεσίες:

Συνδρομές σε τοπικά γυμναστήρια, συλλόγους κ.λ.π.

Ενημερώστε τους κρατικούς φορείς για την αλλαγή σας:

Υπουργείο Μεταφορών, Κοινωνική Ασφάλιση, Εφορία, Δήμο.

Απαλλαγείτε από διάφορα σκουπίδια και αντικείμενα:

Αν δεν έχετε δωρίσει όλα αυτά τα αντικείμενα που δεν χρειάζεστε, δοκιμάστε να τα πουλήσετε. Δεν θα γλιτώσετε μόνο χρήματα από τη συσκευασία, αλλά θα βάλετε και στην τσέπη σας.

Εάν κάποια πράγματα δεν πωλούνται, να τα δωρίσετε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Να μειώσετε την ποσότητα των αναλώσιμων και κατεψυγμένων τροφίμων στην κουζίνα σας. Αγοράστε μόνο πράγματα που θα φαγωθούν πριν τη μέρα της μετακόμισης.

Δύο-τρεις εβδομάδες πριν από την ημέρα της μετακόμισης:

Ειδοποιήστε τον μεταφορέα σας αν αλλάξει η προβλεπόμενη ποσότητα πραγμάτων (στο περίπου) ή η ημερομηνία μετακόμισης. Να είστε σίγουροι ότι του έχετε δώσει τα στοιχεία επικοινωνίας σας και να του πείτε πού μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας στο νέο μέρος.

Ενημερώστε τη μεταφορική για πρόσθετες παραλαβές ή στάσεις.

Προετοιμάστε την οικογένειά σας:

Επισκεφθείτε μερικά από τα αγαπημένα σας μέρη πριν την αποχώρηση από την περιοχή.

Κάντε ένα πάρτυ αποχωρισμού, ένα δείπνο ή ένα μπάρμπεκιου με τους φίλους και την οικογένεια.

Ετοιμάστε τα Οικιακά σας είδη:

Τα πράγματα όπως χημικά, εύφλεκτα, καθαριστικά, οξέα και δηλητήρια πρέπει να τα πετάξετε με το σωστό τρόπο και όχι στα σκουπίδια. Συμβουλευτείτε την μεταφορική για τα πράγματα που μπορούν ή δεν μπορούν να μεταφερθούν.

Καλέστε τις εταιρείες κοινής ωφελείας και προγραμματίστε την αποσύνδεση της υπηρεσίας.

Να μην καθαρίστε τα έπιπλά σας πριν από την μετακόμιση καθώς μπορεί να εμφανιστεί μούχλα αν πακεταριστούν.

Μία-Δύο εβδομάδες πριν από την ημέρα της μετακόμισης:

Κατοικίδια ζώα και φυτά:

Βεβαιωθείτε ότι οι εμβολιασμοί των κατοικίδιων ζώων σας έχουν γίνει. Στερεώστε καλά ετικέτες αναγνώρισης και λύσσας στο κολάρο του κατοικίδιου ζώου σας.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να κρατήσετε τα κατοικίδια στα κλουβία ταξιδιού, μέχρι να εγκατασταθείτε στο νέο σπίτι σας. Τα κατοικίδια μπορεί να φοβηθούν από το άγνωστο περιβάλλον, ή, ακόμη χειρότερα, μπορεί να περιπλανηθούν έξω, επειδή οι πόρτες παραμένουν ανοιχτές κατά τη διάρκεια της μετακόμισης. Μην ρισκάρετε την πιθανότητα να χάσετε το κατοικίδιό σας. Επίσης, να έχετε το νου σας όταν ανοίγετε κουτιά. Οι γάτες αγαπούν να κρύβονται κάτω από το χαρτί, και θα μπορούσαν να πεταχτούν έξω με τα σκουπίδια!

Μία ημέρα πριν από την ημέρα της μετακόμισης:

Τονίστε τα εύθραυστα αντικείμενα στους μεταφορείς. Προσδιορίστε ή βάλτε όλα τα στοιχεία τα οποία δεν πρέπει να συσκευαστούν, ή να μετακινηθούν, σε ένα κλειστό δωμάτιο. Πείτε τους συσκευαστές ότι δεν πρέπει να πάνε σε αυτό το δωμάτιο. Αυτό είναι επίσης ένα ασφαλές μέρος για τα κατοικίδια ζώα να βρίσκονται κατά τη διάρκεια της ημέρας συσκευασίας.

Αν συσκευάσετε μόνοι σας, σημειώστε που πρέπει να πάει η κούτα στο νέο σας σπίτι. Είναι επίσης μια καλή ιδέα να γράφετε τους τύπους των αντικειμένων μέσα στο κουτί, για παράδειγμα πετσέτες, σεντόνια, διακοπές, κατσαρόλες κ.λ.π.. Τα πάντα πρέπει να είναι συσκευασμένα, κουτιασμένα, με ετικέτες και σφραγισμένα πριν φτάσει ο μεταφορέας. Τα κουτιά θα πρέπει να ελέγχθούν από τον οδηγό του φορτηγού, για να βεβαιωθεί ότι είναι ασφαλή και ότι κλείνουν σωστά.

Αποσυνδέστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές 24 ώρες πριν από την μεταφορά, έτσι ώστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου την ημέρα της μετακόμισης. Αυτό περιλαμβάνει τους οικιακούς υπολογιστές, στερεοφωνικά και συσκευές ήχου / εικόνας.

Λεπτομέρειες τελευταίας στιγμής:

Ελέγξτε ντουλάπες, ντουλάπια και αποθηκευτικούς χώρους για τυχόν ξεχασμένα αντικείμενα.

Ημέρα Μετακόμισης:

Είναι δική σας ευθύνη να βεβαιωθείτε ότι όλα τα πράγματά σας έχουν φορτωθεί στο φορτηγό. Να είναι διατεθειμένοι να παραμείνετε στις εγκαταστάσεις έως ότου όλα είναι φορτωμένα. Κάντε ένα τελικό γύρο του σπιτιού.

Να συμφωνήσετε με τον μεταφορέα ποιά και πόσα πράγματα έχουν φορτωθεί για να μην χαθούν.

Βεβαιωθείτε ότι ο οδηγός έχει τη σωστή διεύθυνση προορισμού. Δώστε τα τηλέφωνά σας ώστε να σας ειδοποιήσει για την ώρα άφιξής του.

Ρίξτε μια τελική ματιά γύρω:

  • Ελέγξτε για να δείτε αν έχετε κλείσει το νερό
  • Ελέγξτε για να δείτε αν ο φούρνος και το κλιματιστικό είναι κλειστά
  • Κλείστε όλους τους διακόπτες των φώτων
  • Έχετε λάβει μέτρα για να έχουν αποσυνδεθούν οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας;
  • Τα παράθυρα είναι κλειστά και κλειδωμένα;

Έχετε δώσει τα κλειδιά του σπιτιού στον ιδιοκτήτη;

Η ημέρα που φτάνουν τα πράγματα του νοικοκυριού σας!

Να είστε διαθέσιμοι για να παραλάβετε.

Την ημέρα της παράδοσης, ο οδηγός θα επικοινωνήσει μαζί σας μέσω τηλεφώνου για να σας ενημερώσει ότι είναι στην περιοχή σας.

Ελέγξτε τα πράγματά σας καθώς εκφορτώνονται. Εάν υπάρχουν μεταβολές σε σχέση με αυτά που είχατε συμφωνήσει θα πρέπει να το αναφέρετε και να επικοινωνήσετε με την εταιρεία.

Οι μεταφορείς θα τοποθετήσουν τα έπιπλα όπου θέλετε, συμπεριλαμβανομένων χαλιών και κρεβατιών που είχαν αποσυναρμολογηθεί από αυτούς εξ’ αρχής. Αποφασίστε που θέλετε να τοποθετηθούν τα έπιπλα προτού παραδοθούν, καθώς ο μεταφορέας δεν είναι υποχρεωμένος να αναδιατάξει τα έπιπλα σας μετά την τοποθέτηση.

Αφήστε τις τηλεοράσεις και τις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές να προσαρμοστούν για 24 ώρες στη θερμοκρασία δωματίου πριν από τη χρήση.

Μία εβδομάδα μετά την μετακόμιση:

Η μετακόμιση είναι μια μεγάλη δουλειά και μερικές από αυτές τις πληροφορίες μπορεί να είναι χρήσιμες. Αλλά, δεν είναι αφύσικο κάτι να αγνοηθεί, χαθεί, σπάσει ή τοποθετηθεί λάθος, ακόμα και με την καλύτερη οργάνωση και σχεδιασμό.

Το συναισθηματικό στρες και η σωματική εξάντληση, μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και το πιο χαλαρό άνθρωπο να τα χάσει! Η υπομονή και η αποδοχή του γεγονότος ότι τα πράγματα δεν θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό μέσα σε μία ημέρα, δεν μπορεί να τονιστεί αρκετά! Αναμείνατε ότι το ξεπακετάρισμα βουνών από κουτιά και η αποκατάσταση του κάστρου σας θα είναι ένα εν εξελίξει έργο για αρκετές ημέρες, ακόμη και εβδομάδες! Όμως θα γίνει.

Εμπιστευτείτε την Μεταφορική Αποστολίδης για τη μετακόμισή σας. Δείτε τις προσφορές μετακόμισης  ή συμπληρώστε την φόρμα προσφοράς μετακόμισης. Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε μαζί μας:

697 7809 868

Πρόσφατα Άρθρα

Η αναγκαιότητα για χρήση εταιρείας μετακομίσεων

Οι εταιρείες μετακομίσεων είναι επιχειρήσεις οι οποίες καλούνται όταν οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από επαγγελματικές…

13/05/2015

10 πράγματα που θα κάνουν τη μετακόμισή σας απλούστερη

Δεν υπάρχει αμφιβολία, η μετακόμιση απαιτεί πολλή δουλειά. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να την κάνετε λιγότερο…

12/05/2015

Γιατί θα πρέπει να πάρετε προσφορές μετακόμισης

Αν μετακομίζετε, ξέρετε πόσο σημαντικές είναι για εσάς οι διαφορετικές προσφορές από εταιρείες μετακομίσεων; Η…

12/05/2015

Πώς να τυλίξετε έπιπλα για μετακομίσεις και αποθήκευση

Ανεξάρτητα από το αν θα προσλάβετε επαγγελματίες μεταφορείς ή θα κάνετε μόνοι σας την μετακόμιση,…

11/05/2015

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

Διαβάστε Περισσότερα