Πώς να τυλίξετε έπιπλα για μετακομίσεις και αποθήκευση

Ανεξάρτητα από το αν θα προσλάβετε επαγγελματίες μεταφορείς ή θα κάνετε μόνοι σας την μετακόμιση, είναι καλό να γνωρίζετε πώς να τυλίξετε τα έπιπλα και τι να περιμένετε. Ένα από τα πιο συχνά ερωτήματα που συναντάμε σε πελάτες μας είναι: Πόσες κουβέρτες χρειάζομαι; Πώς τυλίγω τα έπιπλά μου;

Ο τρόπος για να τυλίξετε τα έπιπλα για τη μετακόμισή σας εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες της μετακόμισής σας. Θα είναι μακρινή μετακίνηση ή κοντινή γύρω από το τετράγωνο;

Εάν ετοιμάζεστε να μετακομίσετε και ανησυχείτε για την ασφαλή μετακίνηση των αγαθών του νοικοκυριού σε αυτή τη σειρά άρθρων θα αποδείξει σε λεπτομέρειες πώς να τυλίξετε τα έπιπλά σας για οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη κίνηση.

Μερικές φορές υποτιμούμε το πόσο πακετάρισμα απαιτείται για μια μετακόμιση, αλλά είναι σημαντικό να συσκευάσουμε τα προσωπικά μας υπάρχοντα σωστά.

Μεταφορείς

Σε αντίθεση με πράγματα που γράφονται σε διάφορα άρθρα, οι μεταφορείς νοιάζονται για την μετακόμισή σας, στις περισσότερες περιπτώσεις ένας εργοδηγός είναι προσωπικά υπεύθυνος να πληρώσει για τις ζημίες και επίσης οι μεταφορείς γνωρίζουν ότι εάν κάτι σπάσει, μπορεί να μην πάρουν τα λεφτά τους.

Ταυτόχρονα όμως οι μεταφορείς δεν έχουν συναισθηματικούς δεσμούς με τα υπάρχοντά σας και συμπεριφέρονται στα πολύτιμα για εσάς αντικείμενα, όπως σε οτιδήποτε άλλο. Ο κύριος στόχος τους είναι να εξασφαλίσουν τα πράγματα με έναν τρόπο που δεν θα σπάσουν και θα είναι εύκολο να φορτωθούν. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να γνωρίζει ο επικεφαλής ποια αντικείμενα απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή.

Μην περιμένετε οι μεταφορείς να βλέπουν τα πράγματά σας με τον τρόπο που εσείς τα βλέπετε. Οι μεταφορείς απλά δεν έχουν το χρόνο για να εξετάσει πόσο λεπτεπίλεπτο μπορεί να είναι το κάθε αντικείμενο.

Για παράδειγμα, ένα μπουκάλι με εξωτική άμμο, με στρώσεις με διαφορετικό χρώμα ή και με μοτίβο, θα καταστραφεί εάν απλώς τοποθετηθεί κάτω στην μία πλευρά του. Οι μεταφορείς θα διασφαλίσουν ότι το πακέτο με το μπουκάλι που θα είναι ασφαλές, αλλά μπορεί να μην συνειδητοποιούν ότι τα στρώματα άμμου μέσα στο μπουκάλι ενδέχεται να ανακατευτούν από τα ταρακουνήματα.

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότερες ζημιές επέρχονται κατά την μεταφορά με τα χέρια, τη φόρτωση και εκφόρτωση, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι, αν οι μεταφορείς (ή εσείς) δεν φορτώσουν το φορτηγό σωστά ορισμένα αντικείμενα μπορεί να υποστούν φθορά κατά τη μεταφορά με το φορτηγό.

Προσοχή όταν ψάχνετε για εταιρεία μετακόμισης: Αν έχετε πολύτιμα έπιπλα να μεταφέρετε – μην ψάχνετε για φθηνούς μεταφορείς, ψάξτε για καλούς. Μεταφορείς με απειρία ή μεταφορείς με κακή φήμη ανταγωνίζονται σε επίπεδο τιμών, όχι σε επίπεδο επαγγελματισμού. Οι καλοί μεταφορείς αξίζουν να πληρώνονται καλά. Όπως λέει και η παροιμία – παίρνετε ότι έχετε πληρώσει.

Είδη Συσκευασίας για Μετακόμιση

Υπάρχει ποικιλία υλικών συσκευασίας. Δεν προσπαθούμε να καλύψουμε  το 100% των υλικών συσκευασίας, αλλά μόνο τα πιο δημοφιλή που χρησιμοποιούνται από μεταφορείς και που θα πρέπει να περιμένετε να βρείτε σε ένα φορτηγό μετακομίσεων: Κουβέρτες, κούτες, χαρτί, περιτύλιγμα με φούσκες και περιτύλιγμα συμπίεσης, πλαστικά καλύμματα. Με αυτό το σύνολο των προμηθειών αυτών μπορείτε να συσκευάσετε και να μεταφέρετε οποιοδήποτε είδος των επίπλων, σερβίτσιων ή έργων τέχνης.

Κουβέρτες Μετακόμισης

Οι κουβέρτες μετακόμισης είναι το «εργαλείο της δουλειάς» των μεταφορέων. Εάν μετακομίζετε τοπικά και έχετε προσλάβει επαγγελματίες πρέπει να περιμένετε να εμφανιστούν με κουβέρτες και δεν θα πρέπει να σας χρεώσουν για αυτές. Αν όμως σχεδιάζετε μακρινή μετακόμιση (σε άλλη πόλη) ή μεταφορά σε αποθήκη, η αγορά δικών σας κουβερτών θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα.

Οι Κουβέρτες Μετακόμισης μπορεί να είναι δύο βασικών ειδών: Κουβέρτες με βάτα ή καπιτονέ και κουβέρτες χωρίς καπιτονέ. Κάθε είδος έχει τη χρήση του. Οι κουβέρτες με βάτα ή καπιτονέ διαφέρουν ανάλογα με το εξωτερικό ύφασμα και το πάχος του υλικού, με τις βαρύτερες κουβέρτες να προσφέρουν την μεγαλύτερη προστασία.

Οι φθηνές κουβέρτες φτιάχνονται με εξωτερικό υλικό που δεν περιέχει μαλλί και με πολύ ελαφρύ εσωτερικό. Αυτές οι κουβέρτες μπορεί να είναι πολύ καλές, αν σκοπεύετε να τοποθετήσετε τα πράγματά σας σε μακροχρόνια αποθήκευση ή να κάνετε μικρή μετακόμιση.

Οι οικονομικές παρέχουν επαρκή προστασία και δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο κατά την αποθήκευση. Για τα βαριά ξύλινα έπιπλα, τους δερμάτινους καναπέδες, τα βαριά τραπέζια κλπ είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε χοντρύτερες, βαρύτερες κουβέρτες που θα παρέχουν καλύτερη προστασία από γρατζουνιές και χτυπήματα.

Εάν μετακομίζετε συχνά, οι κουβέρτες με μάλλινο εξωτερικό είναι πολύ πιο ανθεκτικές και θα σας κρατήσουν πολύ περισσότερο. Οι κουβέρτες χωρίς καπιτονέ μπορούν να γίνουν από τσόχα ή λινάτσα από τη μία πλευρά και μαλακό υλικό από την άλλη. Σε αυτά δεν πρέπει να κάνετε εκπτώσεις ειδικά αν σας ανησυχεί το αν θα τρίβονται τα έπιπλα μεταξύ τους.

Μια άλλη επιλογή είναι τα χάρτινα καλύμματα. Τα καλύμματα αυτά είναι κατασκευασμένα από δύο εξωτερικά στρώματα καφέ χονδρού υλικού και τρία εσωτερικά στρώματα του ελαφριού χαρτιού.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχουν χάρτινα καλύμματα για μετακόμιση, τα οποία εντωμεταξύ αποτελούν καλή εναλλακτική σε σχέση με τις κουβέρτες, ειδικά αν μετακομίζετε για μία μοναδική φοράή πάτε τα πράγματά σας σε μακροχρόνια αποθήκευση.Τα καλύμματα αυτά αναπνέουν, παρέχουν καλή προστασία και είναι 100% ανακυκλώσιμα.

Κούτες Μετακόμισης

Οι κούτες μετακόμισης μπορούν να είναι μονού τοιχώματος, όπως οι κούτες βιβλίων, τα λινά κουτιά κλπ, ή διπλού τοιχώματος, όπως οι κούτες για σερβίτσια, οι κούτες τηλεοράσεων κλπ.  Οι κούτες διπλού τοιχώματος είναι πολύ ισχυρότερες και κρατούν περισσότερο βάρος. Όμως μην προσπαθήσετε να τις φορτώσετε στο μέγιστο. Να έχετε υπόψη σας ότι το κάθε κουτί είναι για διαφορετική χρήση και θα πρέπει να ελέγξετε τι μπορεί να σηκώσει.

Υλικά Απορρόφησης Κραδασμών

Όταν πακετάρετε εύθραυστα αντικείμενα σε ένα κουτί χρειάζεστε κάτι για να παρέχει απορρόφηση των κραδασμών. Τα πιο δημοφιλή είναι το περιτύλιγμα φυσαλίδων και το λευκό χαρτί εφημερίδας.

Το λευκό χαρτί εφημερίδας είναι καλύτερο για μαγειρικά σκεύη, πιάτα, σερβίτσια, εύθραυστα αντικείμενα, ή απλά για συμπλήρωση κενών διαστημάτων μέσα σε ένα κουτί. Το περιτύλιγμα φυσαλίδων είναι καλό για το τύλιγμα ηλεκτρονικών ή μεγάλων κομματιών γυαλιού.

Πλαστικά καλύμματα

Τα πλαστικά καλύμματα για τη μετακόμιση περιλαμβάνουν περιτύλιγμα με φούσκες, περιτύλιγμα συμπίεσης και ελαστική μεμβράνη περιτυλίγματος.. Θα πρέπει να διαλέξετε τα υλικά και νο προσέξετε τι είναι πιο κατάλληλο για τα πράγματά σας

Περίληψη: Κατά την προετοιμασία για τη μετάβαση εξετάσετε τις λεπτομέρειες της μετακόμισής σας και να εξετάσετε τα έπιπλα που θέλετε να τυλίξετε. Έχετε ανάγκη για εξοικονόμηση χώρου; – Πάρτε υλικά που γλιτώνουν χώρο. Θέλετε να προστατέψετε  εύθραυστα αντικείμενα; Χρησιμοποιήστε κούτες με διπλό τοίχωμα με πολλά προστατευτικά υλικά.

Εμπιστευτείτε την Μεταφορική Αποστολίδης για τη μετακόμισή σας και την ασφαλή αποθηκεύση των οικοσκευών σας. Δείτε τις προσφορές μετακόμισης  ή συμπληρώστε την φόρμα προσφοράς μετακόμισης. Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε μαζί μας:

697 7809 868

Πρόσφατα Άρθρα

Πως να σχεδιάσετε και να οργανώσετε μία μετακόμιση

Αποφασίσατε να μετακομίσετε σε νέο σπίτι και όλο ξαφνικά αντιμετωπίζετε την νέα πραγματικότητα...από που έρχονται…

13/05/2015

Η αναγκαιότητα για χρήση εταιρείας μετακομίσεων

Οι εταιρείες μετακομίσεων είναι επιχειρήσεις οι οποίες καλούνται όταν οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από επαγγελματικές…

13/05/2015

10 πράγματα που θα κάνουν τη μετακόμισή σας απλούστερη

Δεν υπάρχει αμφιβολία, η μετακόμιση απαιτεί πολλή δουλειά. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να την κάνετε λιγότερο…

12/05/2015

Γιατί θα πρέπει να πάρετε προσφορές μετακόμισης

Αν μετακομίζετε, ξέρετε πόσο σημαντικές είναι για εσάς οι διαφορετικές προσφορές από εταιρείες μετακομίσεων; Η…

12/05/2015

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

Διαβάστε Περισσότερα