Όταν η μετακόμιση είναι οικογενειακή υπόθεση

Η μετακόμιση μπορεί να είναι ένα από τα πιο αγχωτικά γεγονότα της ζωής σας και δικαιολογημένα! Ακόμη κι αν γίνεται ομαλά κι οργανωμένα, είναι σίγουρα χρονοβόρο κι αγχωτικό, ως προς τη διαδικασία.

Αν έχετε παιδιά, τα οποία ως γνωστόν ζουν σταθερά στη στιγμή και για τη στιγμή, ίσως νιώσουν μια ταραχή στην αλλαγή των σταθερών τους. Ανησυχούν κυρίως για την αλλαγή στην καθημερινότητά τους, στη ρουτίνα τους, στην αλλαγή των φίλων που θα έρθουν ή για αυτούς που θα χάσουν. Ανησυχούν γενικά για τη νέα τους ζωή που αλλάζει χωρίς να το έχουν πάρει απόφαση εκείνοι.

Προετοιμαστείτε όλοι μαζί, σαν οικογένεια, για την αλλαγή. Δείτε όλοι μαζί τους λόγους για τους οποίους αποφασίζετε να κάνετε ένα τέτοιο βήμα, εξερευνήστε κατά πόσο κι αν θα βελτιωθεί η ζωή σας, ακούστε όλα τα μέλη μαζί, ο ένας τις ανάγκες του άλλου καθώς και τις απόψεις και μελετήστε στο σύνολό της την απόφαση αυτή σαν ένα μεγάλο οικογενειακό βήμα.

Το να ζείτε σε ένα καλύτερο ή μεγαλύτερο σπίτι, σε μια καλύτερη γειτονιά, σε μια καλύτερη σχολική περιοχή, μπορούν να είναι παράγοντες που θα σας κάνουν να νιώθετε ασφάλεια κι ηρεμία για το νέο άγνωστο που έρχεται. Δελεάστε τους νεότερους της οικογένειας θέτοντας ως στόχο την εξερεύνηση των νέων ατόμων που θα γνωρίσουν στο νέο μέρος και των νέων επικείμενων αλλαγών κι εμπειριών που θα είναι σε θέση να βιώσουν.

Βάλτε όλη την οικογένεια στο παιχνίδι κι αναθέστε σε όλους εργασίες. Οι ενήλικες μπορεί να αποδιοργανώνονται στιγμιαία αλλά σύντομα βρίσκουν το κέντρο της συγκέντρωσής τους. Οι συγκινήσεις των παιδιών σας ίσως είναι λίγο πιο δραματικές, οπότε και πρέπει να τις μοιραστείτε και να τις σεβαστείτε.

Είναι πολύ καλή στρατηγική να συμμετέχουν όλοι σε κάτι και να αναλάβουν την ευθύνη τους, καθώς έτσι θα γίνονται κοινωνοί μιας νέας κι ενδιαφέρουσας διαδικασίας που θα αφήσει ένα ωραίο συναίσθημα κι όχι μόνο το αρνητικό του αποσυντονισμού και της κούρασης.

Αναθέστε στους άντρες της οικογένειας εξωτερικές εργασίες και μεταφορά βαριών αντικειμένων, αλλά ταυτόχρονα συνεργαστείτε μαζί τους για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων. Αφήστε τα παιδιά, αν είναι σε ηλικία και κατάλληλη κατάσταση να ετοιμάσουν μόνα τους τα πράγματα και μην τα μαλώνετε αν θέλουν να ανακατευτούν και να συμμετέχουν στις διαδικασίες. Πηγαίντε τα και στο νέο σπίτι, εάν μπορείτε, πριν γεμίσει για να δουν τον χώρο και να εγκλιματιστούν.

Ο συγχρονισμός μιας μετακόμισης υπαγορεύεται από ένα σημαντικό γεγονός. Υπάρχουν ωστόσο περίοδοι που είναι κατάλληλοι για οικογένειες με παιδιά, για να μπορέσουν να μετακομίσουν ομαλά κι όμορφα. Κατά τη διάρκεια μεγάλων διαστημάτων διακοπών των παιδιών από το σχολείο είναι μια ιδανική εποχή. Έτσι, δεν θα αποσυντονιστούν από τα μαθήματά τους, θα βοηθήσουν κι εσείς θα είστε πιο χαλαροί εφόσον δεν θα έχουν τόσες υποχρεώσεις ώστε να ανταποκριθείτε κι εκεί και να σπαταλήσετε ενέργεια και χρόνο.

Όταν η οικογένεια κάθεται και συζητά όλα τα θέματα, τότε όλα έρχονται πιο αβίαστα κι όμορφα. Κάντε ένα οικογενειακό συμβούλιο, πάρτε όλοι μαζί τις αποφάσεις και καταλήξτε ακούγοντας ο ένας τη γνώμη του άλλου.

 Δε δέχονται όλοι πολύ εύκολα τις αλλαγές κι ιδιαιτέρως αν έχετε παιδιά στην εφηβεία, τότε πρέπει να είστε ακόμα πιο υπομονετικοί. Δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα από την ασφαλή τους ατμόσφαιρα κι εσείς έρχεστε και τους το «χαλάτε». Μην αγχώνεστε κι όλα παίρνουν το δρόμο τους.

Με θέληση, οργάνωση και πίστη στις αποφάσεις σας θα καταφέρετε να κάνετε το μεγάλο νέο βήμα και να είστε όλοι χαμογελαστοί κaι ικανοποιημένοι!

Εμπιστευτείτε την Μεταφορική Αποστολίδης για τη μετακόμισή σας. Δείτε τις προσφορές μετακόμισης  ή συμπληρώστε την φόρμα προσφοράς μετακόμισης. Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε μαζί μας:

697 7809 868

Πρόσφατα Άρθρα

Πως να σχεδιάσετε και να οργανώσετε μία μετακόμιση

Αποφασίσατε να μετακομίσετε σε νέο σπίτι και όλο ξαφνικά αντιμετωπίζετε την νέα πραγματικότητα...από που έρχονται…

13/05/2015

Η αναγκαιότητα για χρήση εταιρείας μετακομίσεων

Οι εταιρείες μετακομίσεων είναι επιχειρήσεις οι οποίες καλούνται όταν οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από επαγγελματικές…

13/05/2015

10 πράγματα που θα κάνουν τη μετακόμισή σας απλούστερη

Δεν υπάρχει αμφιβολία, η μετακόμιση απαιτεί πολλή δουλειά. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να την κάνετε λιγότερο…

12/05/2015

Γιατί θα πρέπει να πάρετε προσφορές μετακόμισης

Αν μετακομίζετε, ξέρετε πόσο σημαντικές είναι για εσάς οι διαφορετικές προσφορές από εταιρείες μετακομίσεων; Η…

12/05/2015

Πώς να τυλίξετε έπιπλα για μετακομίσεις και αποθήκευση

Ανεξάρτητα από το αν θα προσλάβετε επαγγελματίες μεταφορείς ή θα κάνετε μόνοι σας την μετακόμιση,…

11/05/2015

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

Διαβάστε Περισσότερα